Pealetungi toetasid Türgi tankid, eriüksused, õhu- ja suurtükivägi, samuti USA juhitud koalitsiooni lennukid. Kaks aastat linna valitsenud ISIS-e võitlejad taandusid olulist vastupanu osutamata edela suunas. Seetõttu pääses linn suuremate purustusteta.

Kolmapäeval Ankaras visiidil viibinud USA asepresident Joe Biden toetas Türgi valitsuse ultimaatumit, mille kohaselt peavad kurdide Rahvakaitseüksused (YPG) oma väed Manbiji linnast välja tõmbama ja taanduma Eufrati jõe idakaldale.

„Me oleme teinud absoluutselt selgeks, et nad peavad minema tagasi üle [Eufrati] jõe,“ ütles Biden. „Nad ei saa mingil tingimusel arvestada USA toetusega, kui nad sellest kohustusest kinni ei pea.“

YPG teatas kolmapäeva õhtul, et ei kavatse nõuet täita. „Türgi sekkumine on vaenulik sekkumine, mille peamine sihtmärk ei ole ISIS, vaid kurdid,“ ütles YPG pressiesindaja. „Me ei järgi Türgi ega väljaspool Türgit asuvate jõudude nõudmisi. Türgi ei saa oma huvisid meile peale sundida. Mitte kellelgi pole õigust nõuda, et YPG piirkonnast lahkuks.“

Süüria valitsus mõistis Türgi sissetungi hukka, nimetades seda riigi suveräänsuse rikkumiseks ja süüdistades Ankarat terroristide toetamises. Venemaa välisministeerium teatas, et on toimuva pärast „sügavalt mures“.