Niinimetatud Donetski rahvavabariigi kaitseminister Igor Girkin alias Strelkov ja teine mässuliste ninamees Igor Bezler (Bes) kadusid teadmata suunas, kuid olukord Gorlivka piirkonnas ähvardab võtta kogu Ukrainat ähvardava iseloomu, teatab uudisteportaal Ostrov UNIAN-i vahendusel.

Erukindralpolkovnik Volodõmõr Ruban, kes tegeleb sõjavangide vahetusega, rääkis, et tema andmetel läks võim pärast Bezleri põgenemist Gorlivkas välikomandörile hüüdnimega „Botsman“.

„Ukraina armee läks täna Gorlivka piirkonnas üle rünnakule, tulistades terroristide positsioone Gradidest ja suurtükkidest. See viis selleni, et linnas algas paanika, sest kohalikud elanikud ei olnud selliseks olukorraks valmis,“ ütles Ruban. „Kõige ohtlikum on see, et „Botsman“ ähvardab õhku lasta Gorlivka Stiroli ja teised ohtlikud tööstused, kui Ukraina armee ei lõpeta mässuliste positsioonide tulistamist.“

Ruban lisas, et eesseisva nädala jooksul puhub Ida-Ukrainas idatuul, mis viiks ohtliku pilve läände, kui tehas tõesti õhku lastaks.