Lubitz oli ajalehe Bild teatel meditsiinilisel ravil. „Raske depressiivse episoodi“ tõttu kuus aastat tagasi oli Lubitz psühhiaatrilisel ravil olnud ning sai ka enne teisipäevast tragöödiat „spetsiaalset, reeglipärast meditsiinilist“ ravi, tsiteeris Bild sisedokumenti, vahendab Focus Online.

Lubitz pidi oma esimese piloodiväljaõppe kuue aasta eest mitmeks kuuks tervislikel põhjustel katkestama. Väidetavalt kannatas ta siis depressiooni ja ärevushäirete all. Väljaõppe ajal Lufthansa lennukoolis USA Arizona osariigis kuulutati ta ajutiselt isegi „lennuvõimetuks“.

Bild kirjutab, et märkus Saksa lennuameti aktis Lubitzi kohta viitab samuti suurtele psühholoogilistele probleemidele. Aktis on märge „SIC“. See lühend tähendab „spetsiaalset, reeglipärast meditsiinilist läbivaatust“. See tähendab, et Lubitz pidi reeglipäraselt arstlikus kontrollis käima.

Saksa lennuamet konsulteerib Bildi teatel reedel aktis leiduva sissekande üle psühholoogiga. Väidetavalt on see selge viide sellele, et märkus „SIC“ tähendab selle juhtumi puhul vaimset haigust. Märkus „SIC“ on ka Lubitzi piloodilitsentsil.

Lufthansa aeromeditsiini keskus teavitas Saksa lennuametit alles pärast järelepärimist, et piloodil diagnoositi 2009. aastal „möödunud raske depressiivne episood“. Saksa uurijad annavad need dokumendid pärast analüüsi üle asjaga tegelevale Prantsuse prokuratuurile, teatab Bild.

Der Spiegeli andmetel leidsid uurijad Lubitzi korterist ka tõendeid tema psüühilise haiguse kohta.

Uurijad otsisid Lubitzi Düsseldorfi korterit neljapäeval läbi tunde. Sealjuures leiti Der Spiegeli andmetel tõendeid selle kohta, et 27-aastane Lubitz oli psüühiliselt haige. Millistest tõenditest täpselt jutt käib, pole teada.