„Ma puutun kokku paljude inimestega, kelle kohta võib öelda, et nad tegelevad Iisraeli lobitööga ning kes pole huvitatud sellest, mida ma ütlen või mida ma mõtlen, vaid kes tahavad mulle külge kleepida igasuguseid seisukohti,” ütles Reepalu intervjuus Taani TV2-le The Locali vahendusel.

Reepalul ja Malmö juudikogukonnal on viimasel ajal pidevalt omavahel kana kitkuda. Linnapea on tõmmanud ajaleheintervjuudes paralleele antisemitismi ja sionismi vahele.

Samuti on Reepalu eitanud juutidevastast vägivalda linnas, kuigi politsei andmetel on juutide ründamisega seotud intsidentide arv viimase aasta jooksul kahekordistunud.

Kirjas Reepalule ja Mona Sahlinile, kes juhib Rootsi sotsiaaldemokraatlikku parteid, mille liige on ka Reepalu, väljendasid juudikogukonna liikmed oma pettumust linnapea teleesinemise üle.

„Sellist sõnastust kasutavad juudivastased, et mitte öelda antisemiitlikud jõud, kes väidavad, et juudid kontrollivad meediat,” kirjutasid Fred Kahn ja Fredrik Sieradzki Malmö juudikogukonnast.