Huckle vahistati 2014. aastal Londoni Gatwicki lennujaamas, kus politsei leidis tema kaamerast ja arvutist enam kui 20 000 pilti kuritarvitatud lastest. Lisaks pidas mees oma arvutis ohvritest nimekirja, kus ta 191 lapse ärakasutamist üksikasjalikult kirjeldas. Kohtuotsuse järgi toimusid kuriteod aastatel 2006-2014.

Ohvrite leidmiseks töötas Huckle Malaisias kristliku vabatahtlikuna ja esines ka fotograafina. Tema tabamisele viisid postitused põrandaalusel pedofiilide saidil.

Praegu 30-aastane mehele mõisteti kohtuotsusega 22 eluaegset vangistust, mida ta asub kandma ühekorraga. See tähendab, et 23 aasta möödudes on tal õigus taotleda vabastamist. Malaisia avalik arvamus peab karistust liiga leebeks. Samuti tõstatas juhtum küsimuse, kui palju võib selliseid kurjategijaid vaestes riikides karistamatult edasi tegutseda.

Teiste seas väljendas pahameelt peaminister Najib Razaki pankurist vend Nazir Razak. Ta postitas teisipäeval oma Instagrami kontole Huckle´i foto, väljendades lootust, et kaasvangid Huckle´i üle karmimalt kohut mõistavad.