Maidani koordinaatorite sõnul planeerivad venemeelsed provokatsioone 4. maiks. Ühtlasi soovitatakse  inimestel provokatsioonidega mitte kaasa minna, kirjutab Unian.

"Meil on andmeid, et inimestele pakutakse 1000 grivnat, et nn rahvakoosoekutest osa võtta," rääkisid Maidani pressikeskuse töötajad väljaandele.

Teised allikad väidavad aga, et homme võib Maidanil tekitatavatest rahutustest osa võtta spetsiaalse väljaõppe saanud 500-800 inimese suurune mässuliste grupp. Valitsushoonete hõivamisel plaanitakse väidetavalt kasutada ka Molotovi kokteile.

"Idee on näidata juhtunut nii, nagu oleksid ukrainameelsed rahuleolematud uue valitsuse tööga. Eesmärgiks on halvata keskvalitsuse töö," seisab teates.

Lõuna-Ukrainas asuvas Odessas puhkes reedel venemeelsete ja ukrainlaste vahel linnaväljakul verine konflikt, milles sai esialgsetel andmetel surma rohkem kui 40 inimest ja haavata veel sadu.

L’Agence France-Presse korrespondendi sõnul ründasid Kremli-meelsed umbes 1500 inimest, kes avaldasid Odessa keskväljakul meelt Ukraina ühtsuse poolt.

Õhtul süüdati põlema Odessa ametiühingute maja, kohalike ajakirjanike sõnul läks seejärel linnas lahti põrgu ning linna keskväljakul vedelesid surnukehad.

Ajakirjanike sõnul hukkuski enamik inimestest administratiivhoone põlengus.