Teates öeldakse, et Gorohhov visati alla maja ülemiselt korruselt ning viibib praegusel hetkel kriitilises seisundis reanimatsioonis Moskva Botkini haiglas, vahendab RBK.

Anonüümne allikas ütles aga Vene uudisteagentuurile Interfax, et „esialgsetel andmetel leidis juhtum aset banaalse ohutustehnika eiramise põhjusel“. Allika väitel püüdis advokaat koos töölistega viia vanni maja mansardkorrusele, kuid vints ei pidanud vastu ja Gorohhov kukkus alla. Interfaxi teatel viidi Gorohhov haiglasse helikopteriga.

Seda versiooni kinnitas ajalehele Novaja Gazeta Hermitage Capitali esindaja, kes täpsustas, et mansardkorrus, kuhu Gorohhov vanni vinnas, on viienda korruse kõrgusel.

„Loomulikult, kõik võib olla. Nii õnnetusjuhtum kui ka midagi muud,“ ütles fondi esindaja, lisades, et Hermitage Capitalil on „juhtunu kohta väga palju küsimusi, millele nad ei saa vastuseid“. „Vints on mõeldud väga suure massi jaoks – mitu tonni, märksa rohkem kui see vann,“ ütles fondi esindaja Novaja Gazetale. Lahtised küsimused on, kuidas vints purunes ja kuidas Gorohhov alla kukkus.

Law and Order in Russia teatel on Gorohhov peatunnistaja USA prokuratuuri protsessil, mis peaks algama selle aasta mais New Yorgis. Asi puudutab firmat Prevezon, mille omanik on Vene ametniku Pjotr Katsõvi poeg Deniss Katsõv. USA prokuratuur süüdistab Prevezoni rahapesus ja 5,4 miljardi rubla kõrvaldamises. Need kuriteod paljastas Sergei Magnitski.

Lisaks sellele pidi Law and Order in Russia teatel kolmapäeval, 22. märtsil algama Moskva linnakohtus apellatsioonikaebuse arutamine Magnitski juhtumi uute materjalide kohta, mis väidetavalt osutavad kokkuleppele Kljujevi kuritegeliku rühmituse ja Venemaa siseministeeriumi kõrgetasemeliste töötajate vahel. Kohtuistungil oleks pidanud osalema ka Gorohhov.