Valimistulemuste kohaselt võttis Macroni aastavanune partei La Republique En Marche! koos oma tsentristliku partneri MoDemiga 350 parlamendikohta, edestades mäekõrguselt traditsioonilisi vabariiklasi, kellel õnnestus kindlustada 146 kohta. Macroni eelkäija Francois Hollande'i sotsialistlikule parteile jäi kohti alles aga pelgalt 34, mida on vähem kui kunagi varem, vahendab ajalehe Le Monde uudisteportaal.

Marine Le Peni paremäärmuslik Rahvusrinne võttis loodetud viieteistkümne asemel kaheksa kohta. 10 kohaga on parlamendiesindus ka kommunistidel ja 17 kohaga vasakäärmuslikul Jean-Luc Mélenchoni liikumisel.

Macronil oli vaja korralikku parlamentaarset enamust, et asuda valimiskampaania ajal lubatut ellu viima, sh kärpida tööjõumakse, vähendada bürokraatiat, reformida pensionisüsteemi jne.

Tulemust varjutab aga rekordmadal osavõtnute hulk: kõigest 43% hääleõiguslikest kodanikest.

Alla 50 protsendi jääv valimisaktiivsus on pettumus Macronile ja tema juhitud erakonnale. Ehkki võideti absoluutne enamus, jääb vähene valimisaktiivsus piirama erakonna ja selle langetavate otsuste legitiimsust.