Jericho lasi maha illegaalne kütt, rääkis Zimbabwe pargi julgeolekujuht Johnny Rodrigues.

"Teatan suure kurbuse ja vastikustundega, et Cecili vend Jericho tapeti täna kell 4 pärastlõunal," teatas Rodrigues Facebookis. "Me oleme absoluutselt murest murtud," lisas ta.

Hiljem aga teatas Oxfordi ülikooli teadlane Brent Stapelkamp, kes tegeleb Jericho jälgimisega, et lõvi on elus ja liigub laupäeval kella 20 seisuga (kohaliku aja järgi - toim.) ringi. Info selle kohta tulevat tema kaelarihma küljes asuvast GPSist (jälgimisseade - toim.).

"Me üritame juhtunut selgitada," teatas Oxfordi pressiesindaja.

Teised valitsusasutuste inimesed ei ole veel juhtunut kommenteerinud.

Lõvi Cecil tapeti samuti hiljuti ebaseadusliku küttimise käigus ning see vallandas maailmas suure pahameele. Selle teo eest on Zimbabwe nõudmas välja ameeriklasest hambaarsti Walter Palmeri, kes oli üks väidetavatest küttijatest.

Palmer olevat tasunud lõviküttimise eest 50 000 dollarit. USA kaalub tema väljaandmist äärmiselt tõsiselt ning mehe tegu on USA-s vallandanud suure avaliku pahameeletormi.

Jericho pidi peale Cecili surma enda hoolde võtma vennast maha jäänud kutsikad, kuid praegu pole selge, mis nendest saanud on.

Samuti arvati samas, et osad kutsikad olidki Jericho enda pesakonnast.

Lõvide seas on populaarsed meeste nn koalitsioonid, mis on naisisendite hoolest tähtsamad ning seega on seal suhteliselt tavaline, et kutsikaid kaitseb meessoost pereliige, kes pole nende isa, rääkis CNN-ile Oxfordi ülikooli metsloomade üksuse juht David Macdonald.

Animal Planeti kiskjaekspert Dave Salmon ütles aga, et kui Jericho peaks olema tõesti tapetud, siis tema hoole all olnud Cecili kutsikate saatus on ilmselt kurb.

Lõvi Cecil tapeti tänavu juuli alguses, ta oli enne seda paaritunud kuue emalõviga ja saanud 24 kutsikat.