"Nii palju on veel vaja teha, mistõttu ma loodan, et järgmine valitsus on parem kui minu oma ning soovin neile palju edu," ütles Mujica usutluses kohalikule ajalehele neljapäeval.

Riigipea sai ülemaailmselt tuntuks, kuna harrastas presidendi jaoks tavapäratult askeetlikku elustiili. Mujica loobus luksuslikust residentsist, mida riik talle pakkus, valides selle asemel oma naise tagasihoidliku talumaja.

Kuna Mujica andis iga kuu heategevuseks ära 90 protsenti oma palgast, andis see põhjuse nimetada teda ka maailma vaeseimaks presidendiks.

„Ma olen elanud nii enamuse oma elust,“ rääkis Mujica, istudes aias vanal toolil. „Ma saan kenasti elatud sellega, mis mul on.“ 2010. aastal deklareeris Mujica oma varanduseks 1400 eurot. Just nõndapalju on väärt tema 1987. aasta Volkswageni põrnikas.

„Mind nimetatakse maailma vaeseimaks presidendiks, kuid ma ei tunne ennast vaesena.  Vaesed on need inimesed, kes teevad tööd, et toetada kallist elustiili, ja tahavad alati rohkem ja rohkem,“ ütles Mujica. „See on vabaduse küsimus. Kui sul ei ole palju asju, ei tunne sa vajadust kogu elu nagu ori rabada, et neid hoida, ja seetõttu on sul enam aega enda jaoks. Ma võin tunduda ekstsentrilise vanamehena... Aga see on vaba valik.“

Mujica ametiajal legaliseeriti Uruguays nii kanep kui ka homoabielud.