Üks Prantsusmaa rikkamaid suguvõsasid on manipulatsioonisüüdistuste, armukadeduse ja ahnuse tõttu lõhenemas. Françoise Bettencourt-Meyers esitas kohtule süüdistuse, et tema 86-aastast ema, kes on kosmeetikahiiu L’Oréali pärija, kasutati ära, kui ta oli halva tervise juures, kirjutab The Times.

Esialgse uurimise tulemusena selgus, et Liliane Bettencourt on andnud 61-aastasele seltskonnafotograafile François-Marie Banier’le tšekkides, varas, kunstiteostes ja elukindlustuslepingutes 993 miljonit eurot (15,5 miljardit krooni).

Françoise Bettencourt-Meyers võttis kohtutee ette, sest kartis, et ema raiskab oma varanduse, mida hinnatakse 23 miljardile dollarile (255 miljardile kroonile), pärast isa André Bettencourt’i surma eelmisel aastal ära.

Vanem proua Bettencourt lükkas oma tütre väited ümber kui „väga rumalad”, kui kaitses oma vaimset tervist väljaandele Le Journal de Dimanche.

„Ma pean kogu afääri täiesti idiootseks. See on energia raiskamine. See on väga ebameeldiv ja murettekitav,” ütles Liliane Bettencourt. „See teeb mulle haiget. Ma olen tundnud François-Marie Banier’d 20 aastat, minu abikaasa tundis teda 20 aastat. Mis mu tütrele sisse on läinud? Võibolla tuleb see sellest, et ma saan Banier’ga hästi läbi. Siin võib olla mängus armukadedus.”

Proua Bettencourt jätkas: „Ma ei kohtu oma tütrega enam ja ma ei taha teda näha.” Kingitused Banier’le, mille hulka kuulusid Picasso, Mondriani ja Matisse’i maalid, ei moodustanud Bettencourt’i sõnul mitte just suurt osa tema varandusest.

Bettencourt lisas, et jätab 27,5 protsendilise osaluse L’Oréalis, mille ta päris firma 1909. aastal asutanud isalt Eugène Schuellerilt, tütrele.

Bettencourt lükkas ümber väited, et Banier domineeris tema üle ja manipuleeris teda.

Bettencourt’i sõnul on ta tütre nõudmisel läbinud psühhiaatrilised testid ja psühhiaater on öelnud, et kõik on korras.