Suur osa pühapäevaseid kommentaare maailma ajakirjanduses keskendus uue presidendi vähestele kogemustele välispoliitikas. “Bushi teadmised maailmast on osutunud pehmelt öeldes tagasihoidlikeks,” märkis Taiwani inglisekeelne ajaleht The Taipei Times.

Suurbritannias, mida peetakse traditsiooniliselt USA lähimaks liitlaseks, leidsid mitmed vaatlejad, et Bushi presidentuur ei too Ameerikat Euroopale lähemale.

“Sel päeval, kui George W. Bush ametivande andis, muutus Atlandi ookean poole laiemaks,” märkis ajaleht Observer oma arvamusküljel. “Bushi Ameerika Unistuse suhtes tuleb ette vaadata — seda presidenti ei saa usaldada,” leidis sama ajalehe pühapäevane juhtkiri.

Paljud väljaanded rõhutasid, et uus president peab pingutama, et pääseda välja oma isa, ekspresident George Bushi varjust. Briti ajaleht Independent nimetas USA uut riigipead koguni “George-poisiks”. Dünastilist järjepidevust Valges Majas rõhutas ka prantsuse nädalaleht Le Journal du Dimanche pealkirja all “George W. Bush päris Valge Maja”. Lehe juhtkiri avaldas kartust, et uus vabariiklik Valge Maja võib USA-s kaasa tuua maailmapoliitikast tagasitõmbumise ajastu.

“Pole positiivne, et maailma suurriik ei soovi osaleda maailmaprobleemide lahendamises endise aktiivsusega,” märkis ajaleht. “USA isolatsionismist ei ole maailmal midagi võita.”

Sellal kui suur osa Euroopa meediast pidas Bushi ametisseastumist päeva põhisündmuseks, jäi Vene telekanali ORT õhtustes uudistes USA võimuvahetus hoopiski mainimata.