„Hilisel pärastlõunal läks politsei Crissier’sse, kus nad avastasid tema kodust hr Benoît Violier’ surnukeha,“ teatas Šveitsi politsei, ning lisas, et kokk lasi end ilmselt maha, vahendab AFP.

Crissier asub Šveitsi edelaosas Lausanne’i lähedal.

Violier’ Restaurant de l’Hôtel de Ville, millel on kolm Michelini tähte, nimetati Prantsusmaa välisministeeriumi gastronoomilise teejuhi „La Liste’i“ järgi detsembris 48 riigi tuhande restorani hulgas parimaks.

Violier võttis restorani koos naise Brigitte’iga üle 2012. aastal pärast oma mentori Philippe Rochat pensionile minekut. Rochat suri eelmisel aastal.

40 aastat tagasi avatud restoranis pakutakse menüüsid, mis algavad 195 Šveitsi frangist (175 eurost) ja lõpevad 380 Šveitsi frangiga (340 euroga).

Prantsusmaa rannikulinnas La Rochelle’is sündinud Violier nimetati Gault & Millau poolt 2013. aastal aasta kokaks.

Kaks aastat tagasi sai Violier Šveitsi kodakondsuse.

Violier’ surm ei ole esimene enesetapp tuntud prantsuse kokkade hulgas viimastel aastatel. Mitmed neist on ka oma restoranid sulgenud, viidates suurele pingele.

2003. aastal sooritas ilmselt enesetapu Bernard Loiseau, kui Gault & Millau oli tema restorani reitingut alandanud.

Neli Michelini kolme tähega kokka sulges aastatel 1996-2008 oma restoranid.