Maailma kõige kitsam tänav, Spreuerhofstrasse, asub Lõuna-Saksamaa Reutlingeni linnakeses. Rekord, 31 sentimeetrit, on Guinnessi rekordite raamatus ametlikult kirjas, kirjutas Der Spiegeli inglisekeelne väljaanne. Pikkust on tänaval ka vähe, kõigest 3,8 meetrit.

Samas on tegemist olulise vaatamisväärsusega, mida käivad vaatamas isegi Ameerika ja Aasia turistid.

Kitsa tänava algupära on 1726. aastal linna laastanud tules, mille kordumise tõkestamiseks kehtestati nõue, et majade vahele tuleb jätta kahjutule pidurdamiseks lõhed. 1820. aastal otsustas aga üks ametnik linnavalitsuses, et üks taoline lõhe majade vahel tuleb ülendada ametlikuks linnatänavaks.

200 aastat hiljem on tänavat aga hakanud ähvardama oht. Nimelt on tänavaäärne maja saanud veest kahjustada ja selle puidust talad paisuvad, muutes tänava järjest kitsamaks.

Ühelt poolt tähendab tänava kitsamaks muutumine veel uhkemat rekordit, aga teiselt poolt võib tänav muutuda nii kitsaks, et inimesed ei saa seda enam kasutada.

"Tänav pole enam tänav, kui keegi ei saa sealtkaudu enam läbi käia. Siis on kogu lõbu läbi," rääkis linna turismiameti juht Tanja Ulmer.

Probleemset maja ei saa ka lammutada, sest siis muutuks tänav jälle liiga laiaks. Lahenduseks oleks maja renoveerimine, aga ei maja omanik ega keegi teine pole valmis selle eest maksma.

Hinnanguliselt on maailma kõige kitsama tänava päästmiseks aega järgmise aastani.