Riigi suurimas lennuliikluskeskuses, Frankfurti lennuväljal tühistati 40 lendu ja oodata oli lugematuid hilinemisi, ütles pressiesindaja Gunnar Scheunemann The Locali vahendusel.

Berliinis tühistati kõik Schönefeldi lennuväljalt väljuvad odavlennufirmade EasyJet ja Germanwings lennud jäätõrjevedeliku nappuse tõttu. Auto, mis pidi jäätõrjevedelikku juurde tooma, jäi neljapäeval lumesaju põhjustatud ummikusse kinni.

Berliini kahel peamisel lennuväljal Tegelis ja Schönefeldis lennukite jäätõrjega tegelev ettevõte GlobeGround teatas, et tootjatel on drastilisi probleeme mitte ainult lennuväljade varustamise, vaid ka vedeliku piisaval hulgal tootmisega.

„GlobeGroundi jäätõrjevedeliku varud on dramaatiliselt vähenenud. Tegeli ja Schönefeldi jaoks on esitatud üheksa tellimust, paljud neist oleksid pidanud kohale jõudma kaks päeva tagasi,” teatas GlobeGround.

Lufthansa järel Saksamaa suuruselt teine lennufirma Air Berlin teatas, et viimastel päevadel on olnud jäätõrjevedeliku nappust, kuid reedeks on olukord normaliseerunud.

„Me arvame, et see on strukturaalne probleem. Euroopas on ainult mõni ettevõte, mis toodab jäätõrjevedelikku, mis viib selle nappuseni kogu Euroopas ja sellest võib sel talvel probleem saada,” teatas Air Berlini esindaja.

Lumesadu Saksamaal jätkus. Alpidesse oodatakse 12 tunni jooksul 10 sentimeetrit lund, teatas Saksamaa ilmateenistus DWD. Mägedes on oodata ka tormituuli kuni 80 kilomeetrit tunnis.

Teedel tekib DWD teatel must jää. Saksimaa-Anhalti liidumaa politsei teatas neljapäeval 426 liiklusõnnetusest. Hukkus kaks ja vigastada sai 36 inimest.

Põhja-Reini-Vestfaali liidumaal teatati 359 liiklusõnnetusest nelja raskelt vigastatuga ja 750 000 euro suuruste kahjudega.

Baieri politsei teatas umbes 100 liiklusõnnetusest Regensburgi lähedal. Üks noor naine sai surma ja kuus inimest vigastada.