Meteoroloogide hinnagul saabub tormi tipphetk täna keskpäeval.

Massachusetts, Rhode Island, New York, Connecticut ja Maine on kõik kuulutanud välja lumetormist põhjustatud eriolukorra. Ligi 25 miljonil inimesel on palutud püsida siseruumides ja autoga mitte liigelda, vahendab CNN.

Seni on enim lund sadanud Rhode Islandil, kus viimaste andmete kohaselt on maha tulnud ligi 40-50 sentimeetrit lund.

Uudisteagentuuri CNN andmetel on hetkel kokku elektrita üle 600 000 majapidamise.

USA rahvuslik ilmateenistus teatas reedel, et arktilise ja subtroopilise õhuvoolu kokkupuude võib põhjustada „potentsiaalselt ajaloolise“ tormi.

Prognooside kohaselt võib lumetorm tuua mitmele poole rohkem kui 90 cm lund, suurimaks tuulekiiruseks prognoositakse ligi 35 meetrit sekundis.

Lennufirmad üle riigi on kokku tühistanud üle 4300 lennu, New Yorgi kolm suuremat lennujaama on tühistanud kõik tänased lennureisid.

Uudisteagentuuri CBC andmetel on Kanadas lumetorm nõudnud juba vähemalt 3 inimelu, USAs on CNNi andmetel seni hukkunud vähemalt üks inimene.

New Yorgi metroo- ja bussiliiklus on kohati pea täielikult peatunud. New Yorgi linnapea Michael Bloombergi sõnul on täna parim päev magamiseks. „Potentsiaalsete elektrikatkestuste ja transpordiprobleemide tõttu soovitatakse newyorklastel koguda varusid, sealhulgas ravimeid," lisas Bloomberg.

New Yorgis on oodata kuni 30 sentimeetrit lund ning Bloombergi sõnul on valmis lumesahad ja 250 000 tonni soola.