Valgevene võimude viha põhjustasid mehe artiklid, mida ta avaldas opositsiooni internetiväljaannetes. Poczobuti korter otsiti läbi ja tema arvuti konfiskeeriti, vahendab BNS.

Poczobut on Valgevene kodanik, kes on Gazeta Wyborcza palgal, kuid välisministeerium pole teda väliskorrespondendina registreerinud.

Poczobut, kes on ühtlasi kohaliku poolakate kogukonna üks liidreid, anti sama süüdistusega kohtu alla ka 2010. aastal. Poolakate Liit esindab Valgevene poola vähemust, mis moodustab umbes neli protsenti riigi elanikkonnast. Selle staatus Valgevenes on sageli põhjustanud diplomaatilisi tülisid Minski ja Varssavi vahel. Poola on süüdistanud Lukašenkot poola vähemuse ahistamises.

Presidendi Aljaksandr Lukašenka laimamise süüdistuse alusel võidakse ta mõista kuni neljaks aastaks vangi. Leebem süüdistus – riigipea solvamises - võib tuua kuni kaheaastase vanglakaristuse. Presidenti olevat Poczobut laimanud ja solvanud artiklites, mida ta kirjutas päevalehele ning opositsioonilisele võrguväljaandele.