„Me räägime teineteisele avameelselt, et me ei ole ju igavesed, kunagi me lahkume. Aga mida me jätame oma lastele? Kuidas nad meie poliitikat jätkavad? Ka see ei saa meid poliitikutena muretsema panemata jätta,” ütles Lukašenka TASS-i vahendusel.

Lukašenka tuletas meelde, et lepiti kokku erinevate liitriigi raames allkirjastatud kokkulepete täitmise analüüsis.

Suveräänsuse küsimust Venemaa-Valgevene läbirääkimistel isegi ei arutata, on kaks eraldi riiki, teatas Lukašenka. „Aga milleks me peaksime tõstatama Venemaa ja Valgevene suveräänsuse küsimused? See on ikoon, see on püha,” ütles Lukašenka. „Seetõttu ei ole meil suveräänsusega probleeme, me isegi selles kontekstis ei arutanud neid probleeme, me lähtume sellest, et täna on kaks riiki – te teate, kuidas need kujunesid, mitte meie ei olnud algatajad,” rõhutas Lukašenka.

Seejuures märkis Lukašenka, et Venemaa ja Valgevene on valmis ühinema, kui selleks on valmis nende rahvad, vahendab RIA Novosti.

„Ma ütlen oma arvamuse, ma arvan, et minu kolleeg ja sõber nõustub sellega, me oleme valmis nii palju minema edasi ühinemisega, meie jõupingutuste, riikide ja rahvaste ühendamisega, kuivõrd teie valmis olete. Kuulge, me võime kahekesi kasvõi homme ühineda, meil probleeme pole. Aga kas valmis olete teie, venemaalased ja valgevenelased, see on küsimus,” ütles Lukašenka ajakirjanikele, vastates küsimusele, millisele tasemele võib kahe riigi integratsioon ulatuda.

„Seetõttu tuleb meil adresseerida küsimus iseendale. Niivõrd, kui olete valmis teie, niivõrd täidame meie teie tahet,” ütles Lukašenka. „Kui teie ei ole valmis, kui võimas ja tohutusuur Venemaa ka poleks, ei ole ta täna võimeline kellelegi tahet peale suruma, seda enam meile ja meile ei ole seda ka vaja. Seetõttu valmistuge teie, oma teadvuses, käitumises, seadke omale eesmärgid, ma pean silmas Venemaa ja Valgevene rahvaid, aga meie täidame need, me oleme teie teenrid.”