Maakaitseväge hakkavad juhtima Valgevene oblastite kubernerid ja Minski linnapea. Lukašenka sõnul saavad Valgevene regioonide juhtidest tegelikkuses kindralkubernerid. Reedel omistas president kuberneridele ja Minski linnapeale ametlikult kindrali auastmed, vahendab Lenta.ru.

Nüüdsest alates on kuberneridel käsk tagada oma territooriumil sõjaline julgeolek. Regioonide juhid hakkavad korraldama õppusi. Iga uue sõjaväelise formeeringu liige – Interfaxi teatel käib jutt Valgevene relvajõududest reservi arvatutest – tuleb varustada automaadi, püstoli ja granaadiheitjaga.

Lukašenka sõnul saab iga kuberner põhimõtteliselt oma isikliku armee, kuid nähakse ette, et regioonid hakkavad tegema omavahel tihedat koostööd. Kuidas hakkab toimuma 120 000-pealise maakaitseväe koostöö 50 000-mehelise regulaararmeega, ei täpsustata.

Lukašenka tahab, et maakaitseväe tegevuses osaleksid kõige erinevamad rahvastikukihid. Eriti loodab ta ärimeeste peale. „Andku jumal, et ei peaks sõdima. Meie oleme mehed, me peame kaitsma oma kodu, oma perekonda, oma maatükki. See on meie kohus. Kui tuleb surra – sureme esimestena,“ kuulutas Lukašenka.