„Tõepoolest vahistati eile õhtul neljast OSCE esindajast koosnenud grupp, pärast mida viidi nad Luhanskisse ja kontrolliti dokumente. Kui leidis kinnitust, et nad on tõesti rahvusvahelise organisatsiooni esindajad ega tegele provokatsioonide organiseerimisega, otsustati neid hoiatada, et nad enam ilma vastavate dokumentide ja saateta ringi ei sõidaks,“ ütles Tšmilenko Interfaxi vahendusel.

Tšmilenko teatas, et nüüdseks on OSCE esindajate grupp vaba ja omakaitseväelased ei takista kuidagi nende tööd. „Vastupidi, meie maakaitseväelased isegi näitasid neile, mida nad tahtsid vaadata. Me saadame neid igal pool ja aitame,“ ütles Tšmilenko.

Niinimetatud kagurinde infokeskuse esindaja Sergei Vesselovski teatas varem, et Luhanski oblastis vahistati neljapäeval neli eurooplast, kes kuuluvad ilmselt Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) missiooni koosseisu.

„Meie maakaitseväelased vahistasid eile Severodonetski linna piirkonnas neljast inimesest koosneva grupi, eeldatavalt on nad OSCE vaatlejad. Kõik neli on Euroopa riikide kodanikud,“ ütles Vesselovski reedel Interfaxile.

Vesselovski sõnul vahistatutega vesteldakse ning nad tunnevad end normaalselt.

Niinimetatud Luhanski rahvavabariigi esindaja Vladimir Inogorodskihh lükkas aga selle informatsiooni ümber, vahendab RIA Novosti.

„Neli vaatlejat, kelle hulgas oli üks venemaalane ja ülejäänud lääneeurooplased, sõitsid tõesti Severodonetskisse. Seal võeti neid hästi vastu, tehti ekskursioon, näidati kõike, mis neid huvitab. Joodeti ja söödeti,“ teatas Inogorodskihh.

Ta selgitas, et vaatlejad jäid Severodonetskisse pidama ja otsustasid komandanditunni tõttu seal ööbida.

„Keegi ei vahistatud neid. Nad võivad meie territooriumil vabalt ringi liikuda,“ ütles Inogorodskihh.

Eesti välisministeeriumi sõnul eestlasi väidetavalt kinni peetud vaatlejate seas ei ole.