Kolmapäeva õhtul avastasid piirivalvurid katse sõita väljaspool piiriületuspunkti Venemaalt Ukrainasse kolme veokiga KamAZ. Tundmatud isikud hoiatuslaskude peale ei peatunud. Seejärel avati piiririkkujate pihta tuli, kuid autodel õnnestus ümber pöörata ja tagasi Venemaale sõita, vahendab UNIAN.

„Samal päeval kell 22.10 sõitis piirivalveteenistuse Stanõtsja Luhanska osakonna juurde kuni 30 inimesest koosnev grupp, kes olid relvastatud automaatrelvadega, sealhulgas kuulipildujatega ja kes esitasid ultimaatumi relvade loovutamiseks ja piirivalveüksuse ruumide loovutamiseks,“ lisas piirivalveteenistus.

Ukraina piirivalvurid keeldusid seda tegemast ja kutsusid abijõude. Terroristid alustasid rünnakut, kasutades automaate, kuulipildujaid, granaadiheitjat ja käsigranaate. Katse piirivalveüksus hõivata löödi tagasi.

„Kell 1.03 algas teine rünnak, milles kasutati raskeid automaatrelvi ja neile kinnitatavaid granaadiheitjaid. Lähedalasuvatest majadest hakkasid tulistama snaiprid. Rünnak löödi uuesti tagasi. Kella 2 paiku tegid terroristid kolmanda ebaõnnestunud katse piirivalveteenistuse osakond hõivata,“ öeldakse teates.

Piirivalvuritel õnnestus hävitada kaks snaiprite tulepunkti ja teerull, millega ründajad üritasid maha sõita piirivalveüksuse territooriumi väravaid. Piirivalvurite hulgas on haavatuid ja põrutada saanuid.