Mary sõnul kohtusid nad esimest korda salaja, sest idee töökoha romantikast tundus olevat raske. Tema sõnul oli Lubitz väga üksik inimene, vahendas Ilta-Sanomat.

„Lennul oli ta väga tore ja avatud inimene. Eraelus oli ta väga pehme mees, kes vajas armastust. Me rääkisime alati palju tööst. Töösuhted muutsid teda. Polnud piisavalt raha, ta oli mures lepingu jätkumise pärast, liiga suur surve,“ rääkis Mary Bildile.

Pärast teisipäevast lennukatastroofi meenusid Maryle sõnad, mida Lubitz talle eelmisel aastal ütles. „Ühel päeval teen ma midagi, mis muudab kogu süsteemi. Siis teavad kõik mu nime ja mind mäletatakse,“ rääkis Lubitz Maryle.

„Ma ei saanud kunagi aru, mida ta silmas pidas, aga nüüd on kõik selge,“ sõnas Mary ajakirjale.

Lennusaatja sõnul oli Lubitz piinatud karakter ja ta jättis mehe maha tema isiklike probleemide ja tujuka käitumise pärast, mis teda hirmutas. Mary sõnul painasid mehi ka õudusunenäod. Ta võis keset ööd üles ärgata ja karjuda: „Me kukume alla!“

Lubitz ei rääkinud kunagi oma terviseprobleemidest, ta mainis vaid seda, et saab psühholoogilist ravi. „Kord lukustas ta end pikaks ajaks vannituppa. Aga ta oskas hästi teiste inimeste eest varjata seda, mis tema sisemuses tegelikult toimus,“ märkis Mary.

Mary usub, et teab, mis Lubitzi tema teoni lõpuks tõukas. „Ta mõistis, et tema karjäär Lufthansa lennukaptenina oli tema terviseprobleemide tõttu peaaegu võimatu,“ sõnas Lubitzi endine tüdruksõber.

Naine rõhutas, et ta poleks kunagi osanud oodata, et Lubitz midagi sellist teeb.

The Telegraph kirjutab, et Lubitz läks hiljuti oma tüdruksõbrast lahku ja püüdis teda pingsalt tagasi võita. Meeleheitliku viimase pingutusena ostis mees naisele hiljuti uhiuue Audi, aga tundub, et naine keeldus, kuna autot ei toimetatudki kohale.

Lubitzi korteri läbiotsimise käigus leiti puruks rebitud haigusleht, mis kehtis ka lennukatastroofi päeval. Mees varjas oma haigust tööandja ja kolleegide eest. Mis haigusega täpselt tegu oli, pole praegu selge.

Kuue aasta eest katkestas Lubitz depressiooni tõttu mitmeks kuuks väljaõppe.