Tibilovi sõnul unistasid juba tema esivanemad Venemaa koosseisu astumisest.

„1992. aastal viidi läbi referendum, millel esitati küsimus, kas me tahame astuda Venemaa koosseisu. Praktiliselt 99 protsenti kodanikest vastas „jah“. Olukord, mis kujunes hiljem Lõuna-Osseetias, täpsemalt Gruusia poolt sõja ootamise seisund, ei võimaldanud meil asja lõpuni viia. Ja Venemaal oli tol perioodil palju oma muresid, mis olid seotud Nõukogude Liidu lagunemisega,“ rääkis Tibilov.

Tibilovi sõnul viidi 2006. aastal läbi veel üks referendum, millel küsiti, kas Lõuna-Osseetia tahab olla omaette riik. Loomulikult vastati jälle „jah“.

„Me näeme, millises keerulises olukorras on praegu kogu maailm, need on nii sündmused Ukrainas kui ka sündmused Süürias, teised probleemid. Eesmärgiga tagada oma rahva ja oma riigi täielik ohutus ütlesin ma, et meil tuleb läbi viia referendum Vene Föderatsiooni koosseisu astumise kohta. Minu ettepaneku kiitsid heaks praktiliselt kõik meie ühiskonna kihid, paljud parteijuhid võtsid sõna selle ettepaneku poolt. Sellest perioodist alates olen ma teinud vastavad korraldused selle küsimuse juriidilise aluse või lähenemiste mõtestamise osas,“ teatas Tibilov.