Lõuna-Korea rahvuslik luureteenistus teatas parlamendi liikmetele, et välisriigi arst opereeris Kimi septembris või oktoobris, et eemaldada tema vasakult jalalt tsüst, ütles opositsioonilise parlamendiliikme Shin Kyung-mini abi Park Byeong-seok, kelle sõnul teatas luureteenistus kinniste uste taga veel, et tsüst võib Kimi ülekaalulisuse, suitsetamise ja tiheda programmi tõttu uuesti tekkida, vahendab Associated Press.

Kimi ei olnud avalikkuse ees näha 3. septembrist kuni 14. oktoobrini, kui ta ilmus välja kepi toel, kuid naeratava ja veidi kõhnemana.

Pole selge, kuidas see informatsioon Lõuna-Korea luureagentuurini jõudis.

Veel teatasid Lõuna-Korea luurajad, et Põhja-Korea on laiendanud viit vangilaagrit, sealhulgas Yodoki laagrit, mis viidi üle riigi loodeosas asuvasse Kilchusse, teatas Lõuna-Korea parlamendi liikme Lee Cheol-woo abi Lim Dae-seong. Limi sõnul usub luureagentuur, et laagrites on umbes 100 000 vangi.

Veel teatas luureagentuur Limi sõnul, et arvatakse, et Põhja-Korea on hiljuti kasutanud mahalaskmismeeskondi mitmete Kim Jong-uni tädimehele Jang Song-thaekile lähedal seisnud inimeste hukkamiseks.