Hiinlanna sai Korea diplomaatidelt väidetavalt konfidentsiaalset informatsiooni, näiteks Lõuna-Korea valitseva partei juhtivate liikmete ja teiste kõrgete tegelaste telefoninumbreid, teatab AFP.

Juhtum, mida üks ajaleht nimetas „seksika Shanghai sireeni” juhtumiks, jõudis ajalehtede pealkirjadesse selle nädala alguses.

„Vihjetele tuginedes uurisime me seda juhtumit ja andsime tulemused eelmisel kuul edasi asjassepuutuvatele valitsusasutustele,” teatati Lõuna-Korea peaministri büroost.

Kolm ministeeriumi, kelle Shanghai esindajatest jutt käib – välis-, informatsioonimajanduse- ja justiitsministeeriumid – viivad läbi oma juurdlused.

Vihje tuli väidetavalt hiinlanna Korea päritolu mehelt, kes kirjutas Souli ja kaebas diplomaatide intiimsuhete peale tema naisega.

Kõik kolm diplomaati, kes kutsuti Souli tagasi, eitavad suhteid naisega, kes tegutses teadetekohaselt kõrgemate Hiina ametnike ja korealaste vahendajana ning korraldas kohtumisi külalistega Soulist.

Lõuna-Korea päevaleht JoongAng Daily pealkirjastas oma juhtkirja „Shanghai skandaal”, milles on öeldud, et juhtum meenutab vürtsikat seebiooperit, milles on truudusetust, saladusi ja femme fatale.