Pompeo saabus Pyongyangi täna oma teisele visiidile Põhja-Koreasse vähem kui kuue nädala jooksul ning teatas, et kaks riiki on kokku leppinud tippkohtumise kuupäeva ja koha, mida ta aga ei avaldanud, vahendab Reuters.

Lõuna-Korea presidendi residentsi Sinise Maja ametnik ütles, et oodatakse, et Pompeo paneb lõplikult paika tippkohtumise kuupäeva ja kinnitab kolme Ameerika vangi vabastamise.

Teel Pyongyangi ütles Pompeo, et ei ole Põhja-Korealt kinnitust vangide vabastamise kohta saanud, kuid loodab, et Põhja-Korea „teeb õiget asja”.

„Me räägime sellest jälle täna,” ütles Pompeo. „Ma arvan, et see oleks suurepärane žest, kui nad otsustaksid seda teha.”

Kolm USA vangi Põhja-Koreas on Korea-Ameerika päritolu misjonär Kim Dong-chul, Kim Sang-duk ehk Tony Kim, kes õpetas enne vahistamist 2017. aastal kuu aega välismaalt rahastatud Pyongyangi teaduse ja tehnika ülikoolis, ning samuti samas õppeasutuses õpetanud Kim Hak-song.

Kolme Ameerika vangi vabastamise raamistik lepiti väidetavalt kokku kaks kuud tagasi, kui Põhja-Korea välisminister käis Rootsis ja tegi selle kohta ettepaneku, teatas CNN anonüümsele allikale viidates.