Hiljuti Põhja-Koread külastanud allikas ütles: „Ma kuulsin, et Kim Jong-un vigastas juunis oma paremat jalaliigest kohtadel visiitidel käies ja murdis lõpuks mõlemad liigesed, sest jättis vigastuse tähelepanuta.“

Allikas lisas, et Kimile tehti septembri keskel operatsioon kõrgetele parteitegelastele mõeldud Bonghwa kliinikus, kus ta praegu paraneb.

Allika sõnul valvavad kliinikus osakonda, kus Kim viibib, ihukaitsjad ja turvameetmed on karmid. „On täheldatud osakonda külastavate eliitametnike arvu kasvu,“ lisas allikas.

Üks Lõuna-Korea luureametnik ütles, et Kimi ametiauto ei paista olevat Pyongyangist lahkunud, nii et tõenäoliselt viibib ta pealinnas.

Ametniku sõnul on Kim ülekaaluline ning väänas oma jalaliikmed välja ilmselt kurnaval ringsõidul sõjaväebaasidesse ja tehastesse. Kim on umbes 170 sentimeetri pikkune ning on pärast võimule tulekut muutunud märgatavalt ülekaaluliseks.

On spekuleeritud, et tüsedus ja padujoomine võisid kaasa tuua podagra.

Kim puudus neljapäeval Põhja-Korea marionettparlamendi rahva ülemkogu istungilt.

Riigitelevisioon näitas neljapäeval videot lonkavast Kimist ja tunnistas, et ta on haige. Lõuna-Korea luure uuris välja, et hiljuti suundus Põhja-Koreasse Euroopa arstide meeskond.