Suurbritannia pealinna aastane toidutarbimine on vastutav ligi 19 miljoni tonni kasvuhoonegaaside õhku paiskamise eest, mis ületab napilt Eesti rahvusliku koguemissiooni 2006. aastal, vahendab BusinessGreen.

78 protsenti Londoni süsihappegaasi emissioonist toimub väljaspool linna toidu tootmise ja linna toimetamise käigus. 22 protsenti paisatakse õhku Londoni piires toidu ladustamisel, töötlemisel ning jäätmete äraveol ja ladustamisel. Lisaks paisatakse süsihappegaasi õhku tarbijate poodide ja restoranide vahet sõitmise käigus.

Londonlased viskavad ära kolmandiku toidust, mida ostavad. Ainuüksi toiduraiskamise arvele läheb 6,3 miljoni tonni kasvuhoonegaaside õhkupaiskumine aastas. Seda on rohkem kui kogu Islandi riigi aastane emissioon.