Politsei hinnangul oli 32-aastane Eli Hall väga ohtlik kurjategija ja varemgi relvi kasutanud. Ta ei ilmutanud vähimatki kavatsust alla anda, vaid “andis mõista, et ei anna end elusana kätte ja püüab tulevahetuses mõnd politseinikku tappa”, ütles politseikomandör Bob Quick.

Piiramine lõppes, kui politsei täpsuslaskurid tulistasid korterisse gaasi ning lõhkasid Halli tähelepanu hajutamiseks paukgranaate. Pärast seda lähenesid politseinikud majale ja nägid läbi akna korteris laipa.

Esialgu pole teada, kas Hall suri kuulitabamusest või lämbus pärast seda, kui ta ise oli korteris tulekahju süüdanud.

Politsei õigustas oma teguviisi ja väitis, et tormijooks poleks mõistlik olnud.

“Polnud mingit põhjust kiirendada sündmusi viisil, mis oleks ilmselt viinud kas kurjategija või mõne politseiniku surmani. Me hoidsime olukorda kogu aeg kontrolli all,” ütles Quick.

Politsei sõnul ei ilmutanud Hall kolmanda piiramisnädala algul mingit kavatsust alla anda, vaid tulistas neljapäeva hommikul politseinike suunas ja süütas korteri põlema.

Korteris oli elekter välja lülitatud ja piiratav jäetud kütte ning valgustuseta. Toitu oli ta viimati saanud nädal tagasi.

Pantvangidraama algas 26. detsembril, mil Hall koos pantvangiga ühte Hackney linnaosa korterisse sulgus. See juhtus pärast seda, kui politsei püüdis ära viia maja ees seisvat autot, kahtlustades, et sellega olid sõitnud ühe suvise tulistamisjuhtumi osalised.

Pärast 11-päevast katsumust õnnestus pantvangil põgeneda, Hall aga jäi korterisse, põletades sooja saamiseks mööblit.