Katoliiklased kasutavad linna algset nime Derry, protestandid aga eelistavad ametlikku Londonderryt, mis võeti kasutusele 17. sajandil, lühendades seda aga igapäevases kõnepruugis samuti Derryks.

Iiri Vabariikliku Armee poliitiline tiib Sinn Fein oli esitanud linnavalitsusele eelnõu ametliku linnanime Derryks muutmisest, kuid mõõdukate katoliiklaste SDLP vastuseisu tõttu ei läinud see läbi.

“Suure Reede (rahuleppe), sotsiaalse kaasamise ja teineteisemõistmise vaimus ei saa me seda teha,” ütles SDLP liige Pat Ramsey. SDLP tegi kompromissettepaneku anda võrdne staatus mõlemale linnanimele, kuid seda ei toetanud äärmusprotestandid.

“Igaüks, kes tõstatab mõne sellise küsimuse, teeb seda täie teadmisega, et see eraldab inimesi, iga kord kui see üles kerkib, tõuseb temperatuur,” sõnas protestantide Demokraatliku Unionistide Partei linnanõunik Gregory Campbell.

Nimi “Derry” on saadud iidse iiri nime “Doire” inglispärastamise tulemusena. Algselt tähendab nimi tammehiit.

Eesosa “London” lisati 1613. aastal, kui provintsi saadeti Briti võimu tugevdamiseks šotlastest ja inglastest uusasunikud, kes on praeguse protestantide kogukonna esivanemad.

1984. aastal muutis katoliiklaste ülekaaluga linnanõukogu oma nime Londonderry linnanõukogust Derry linnanõukoguks, kuid unionistid protestisid selle vastu ja paljud ei soostu tänini muudetud nime kasutama.