Ameerika luurel olevat õnnestunud salaja kätte saada Litvinenko surmaga seotud inimeste omavahelisi sõnumeid, vahendab Daily Mail allikate sõnu. Muuhulgas olevat nende sõnumite hulgas olnud ka võtmetõend selle kohta, et Litvinenko tõepoolest mõrvati Venemaa võimude poolt.

Ameerika rahvuslik julgeolekuagentuur (NSA) olevat täpsemalt omandanud võtmeisikute omavahelisi sõnumeid ja kõnelindistusi, mida saadeti nii Londonis kui ka Moskvas ja seda 2006. aastal, kui Vene eks-spioon Litvinenko radioaktiivse ainega mürgitati.

Allikas rääkis ajalehele The Telegraph, et uus tõend on kohtus "vastuvõetamatu", kuid Briti võimude väitel on nad kindlad, et tegemist oli "riikliku hukkamisega".

Allikas rääkis oma loo mõned tunnid pärast seda, kui tuli ilmsiks ka vana lindistus, millel Litvinenko seob Venemaa presidendi Vladimir Putini ühe enimotsitud kurjategijaga. Nimelt väidab Litvinenko aasta enne oma surma lindistatud salvestusel, et Putinil olid head suhted Ukraina maffiabossi Semjon Mogilevitšiga, keda FBI otsib juba aastaid taga väidetava osaluse eest miljonite dollarite suuruses petuskeemis tuhandetelt investoritelt raha kätte saamiseks aastatel 1993-1998.

Sellelsamal 2005. aastal salvestatud ja hiljuti Telegraphi poolt avalikustatud lindil lisab aga Litvinenko ka ühe uue süüdistuse: ta väidab, et Mogilevitš - keda ta toona uuris - müüs relvi Al-Qaedale.

Samuti väidab Litvinenko lindil, et ta andis Mario Scarmellale ehk mehele, kes juhib komisjoni, mis uurib Venemaa ja Itaalia maffia vahelisi sidemeid, infot ka endise KGB ohvitseri kohta ning Venemaa eriteenistusi ja Tšetseenia mässulisi seostavat infot.

Litvinenko suri 2006. aasta novembris pärast isotoobi poloonium-210 manustamist väidetavalt kohtumisel endiste KGB kontaktide Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtuniga Londoni kesklinnas asuvas Millennium Hotelis. Venemaa on keeldunud Lugovoid Suurbritanniale ülekuulamiseks välja andmast.