Venemaa natsionaalbolševike ehk limonovlaste partei Moskva pressitalitusest öeldi toimunu kohta LETAle, et vagunitele maaliti sääraseid loosungeid nagu Peatage NATO!, NATO on hullem kui AIDS!, Kaliningrad — Vene linn, Me rebime teil meie vanurite eest kõrvad peast! ja Sõltumatuks NATOst! Vaguneile maaliti ka natsionaalbolševike sümbol — sirp ja vasar ringi sees.

Partei pressitalitus teatas, et see aktsioon oli ajastatud Läti Vabariigi aastapäeva eelõhtule. Samuti sooviti sellega meenutada 2 aasta tagust rünnakut Riias, kus natsionaalbolševikud hõivasid Peetri kiriku torni. “Võitlus jätkub,” kinnitasid natsionaalbolševike esindajad.

Samasuguseid “graffiti-rünnakuid” olevat sooritatud ka Moskva-Tallinn ja Moskva-Vilniuse reisirongi vastu. Kõigi nende toimepanijateks olid natsionaalbolševike vaateid jagavad isikud, edastas partei pressitalitus.

Läti raudteekompaniile Latvijas dzelzcels kuuluv reisirong Latvija lahkus Moskvast eile õhtul kell 19.11 ja saabus Riiga täna hommikul kell 10.30.

Vene korrakaitseorganid fikseerisid toimunu kui huligaansuse ning “vagunimaalingud” eemaldati veel enne rongi edasiliikumist. Latvijas dzelzcels kavatseb sellele vaatamata teha seoses juhtunuga esildise Venemaa saatkonnale Lätis.