„Iga moslem igas maailma otsas, kes teeb koostööd Šveitsiga, on usutaganeja, on prohvet Muhamedi, Allahi ja koraani vastane,” ütles Gaddafi Benghazis prohvet Muhamedi sünnipäevale pühendatud rahvakogunemisel Reutersi vahendusel.

„Mosemite massid peavad minema kõigile islmamimaailma lennuväljadele ja takistama ükskõik millise Šveitsi lennuki maandumist; kõikidesse sadamatesse ja takistama ükskõik millise Šveitsi laeva sildumist; kontrollima üle kõik poed ja turud ja lõpetama ükskõik milliste Šveitsi kaupade müümise,” ütles Gaddafi.

Liibüa ja Šveitsi suhted halvenesid 2008. aastal, kui Genfi hotellis vahistati Gaddafi poeg, keda süüdistati teenijate halvas kohtlemises.

Gaddafi poeg vabastati peagi, kuid Liibüa lõpetas Šveitsi naftaga varustamise, võttis Šveitsi pankadest välja miljardeid dollareid ja arreteeris kaks Liibüas töötanud Šveitsi ärimeest.

„Võidelgem Šveitsi, sionismi ja välisagressiooni vastu,” ütles Gaddafi, lisades, et see ei ole terrorism vastupidiselt al-Qaidale, mille tegevust ta nimetas kuriteoks ja psühholoogiliseks haiguseks. „On suur vahe terrorismi ja džihaadi vahel, mis on õiglane relvastatud võitlus.”

Gaddafi süüdistas Šveitsi selles, et viimane on uskmatu ja rõve riik, mis hävitab mošeesid, viidates hiljutisele Šveitsi referendumile, kus keelati minarettide ehitamine.