Mikati andis Khouryle korralduse saata kiiresti kiri Süüria välisministeeriumisse, milles teatatakse, et Liibanoni-Süüria piiri äärseid linnu ja külasid tulistatakse jätkuvalt lähedalasuvatelt Süüria sõjalistelt positsioonidelt, teatab Liibanoni väljaanne Daily Star.

Mikati palus Khouryl rõhutada selliste rikkumiste negatiivset mõju Liibanoni armee julgeolekumeetmetele rahu ja stabiilsuse säilitamiseks kahe riigi vahelisel piiril, mis on kooskõlas valitsuse otsusega, kes püüab kaitsta Liibanoni elanikke Süüria-Liibanoni piiri lähedal ning vältida elude ja vara kaotusi.

Põhja-Liibanoni piirikülade intensiivne pommitamine jätkus kogu nädalavahetuse, isegi pärast seda, kui president Michel Sleiman oli saanud Süüria võimudelt kinnituse, et neid, kes selle eest vastutavad, karistatakse.

Pärast president Bashar al-Assadi vastase ülestõusu algust on Süüria armee mitmel korral Liibanoni tunginud ja korraldanud haaranguid majades halvasti märgitud piiri lähedal, mis on hinnanguliselt umbes 550 kilomeetrit pikk.

Liibanoni piiriasulaid on tabanud Süüria suurtükituli. Kahjustada on saanud hooned ja hukkunud ka mõned elanikud.

Süüria on väitnud, et on Liibanonist pärit vägivalla ja kuritegevuse ohver ning palunud Liibanonil korduvalt valvata paremini piiri.