Sellise avaldusega tuli välja täna Vene ajalehes Vremja Novostei avaldatud intervjuus Lähis-Ida riigi parlamendi enamuse liider Saad Hariri.

Venemaa tunnustas Lõuna-Osseetia ja Abhaasia sõltumatust 26. augustil pärast sama kuu 8. kuupäeval puhkenud Gruusiaga peetud nn viiepäevast sõda. Venemaa eeskuju on siiani järginud vaid Nicaragua. Varem on seda lubanud teha ka Valgevene, kuid president Aljaksandr Lukašenka on selle siiani edasi lükanud.

„Tunnustamise küsimus otsustatakse kõrgeimal riiklikul tasemel. Kuid kontaktid Lõuna-Osseetia ja Abhaasiaga me loome juba nüüd. Näiteks sõidab sinna varsti meie ärimeeste delegatsioon,“ ütles Hariri vastuseks küsimusele, kes Liibanon võib tunnustada vabariikide iseseisvust.

Hariri rõhutas, et Venemaa kuulub nende riikide sekka, kes üritavad vältida sõjalisi konflikte ning kaitsevad oma seisukohti rahumeelsete vahenditega. Venemaa oli sunnitud Lõuna-Osseetias oma kodanike ja kohalike elanike kaitseks jõudu kasutama.

Vene peaminister Vladimir Putin lubas pärast reedeseid läbirääkimisi Haririga, et Moskva on valmis andma olukorra normaliseerimiseks Liibanonile majanduslikku ja poliitilist abi. Lisaks lubas Putin Haririle sõjatehnikat.