Morrise sõnul tuleb lennufirmal maksta kuni 113 000 rahaühikut (XDR), mis tähendab umbes 105 000 naela (140 000 eurot) reisija kohta. Seda siiski vaid juhul, kui hukkunu lähedased suudavad tõestada, et nad on vähemalt selle summa ulatuses majanduslikku kahju saanud.

Surma korral tuleb lennufirmal ohvri lähedastele kohe maksta 16 000 rahaühikut ehk umbes 15 000 naela (20 000 eurot). Kui ohvrite lähedased esitaksid nõude kogu 105 000 naela peale, siis tuleks Germanwingsil ja tema emafirmal Lufthansal kompensatsiooniks maksta vähemalt 20 miljonit naela.

Kuid Morrise sõnul tuleb Lufthansal, ja tegelikult ettevõtte kindlustanud firmadel, mitu korda suurema nõudega silmitsi seista. Kui perekond suudab tõestada, et neile tekkinud kahju on suurem kui 113 000 rahaühikut, siis peab firma tõestama, et ta ei olnud hoolimatu, või maksma kogu summa.

Germanwingsil võib olla keeruline tõestada, et Lubitz polnud hoolimatu. „Ettevõtte kohus on tagada, et meeskond on lendamiseks sobivas vormis,“ ütles Morris ja lisas, et sinna alla käib ka vaimne tervis. „Selles õnnetuses juhtis piloot lennuki vastu maad.“

Morrise hinnangul on tekitatud majanduslik kahju ulatuslik ja kindlustusfirmadeni jõudev kahjunõue võib olla üle 100 miljoni naela.

Ettevõttes Stewarts Law töötav lennundusadvokaat James Healy Pratt ütles, et kahjunõue võib ulatuda ka sadadesse miljonitesse naeltesse.

Täpset summat on raske kokku lüüa, ütles Saksamaa õigusspetsialist Elmar Giemulla, kes on lennuõnnetuste ohvreid varem esindanud. Ta märkis, et summa võib suuresti sõltuda sellest, millises riigis kahjunõue esitatakse, sest kui näiteks USA-s hüvitatakse ka moraalset kahju, siis Saksamaal ja Suurbritannias harilikult mitte. „Teoreetiliselt ei ole [Saksamaal ja Suurbritannias] lapse kaotamise eest mitte mingit kompensatsiooni.“

Germanwingsi lennukatastroofis hukkus teisipäeval 72 sakslast, 51 Hispaania kodanikku ning ohvreid oli ka Suurbritanniast, Austraaliast, Argentiinast, Iraanist, Venezuelast, USA-st, Hollandist, Colombiast, Mehhikost, Jaapanist, Taanist ja Iisraelist.

„Lufthansa peaks maksma rohkem, kui ta seaduse järgi seda tegema peab,“ ütles Morris ja selgitas, et Lufthansal on huvi oma mainet mitte rikkuda.

Lufthansa kinnitas, et maksab välja 50 000 eurot ohvri kohta ja lisaks laekuvaid nõudeid see summa ei mõjuta. „Germanwingsi nimel katab Lufthansa selle traagilise õnnetuse tõttu tekkinud esmase kulu tehes väljamaksed kuni 50 000 euro ulatuses reisija kohta,“ ütles Germanwingsi kõneisik.

Lennufirma Lufthansa juht Carsten Spohr on vihjanud, et lennufirmal on vahendid ja soov ohvrite perekondi õiglaselt kohelda. „Me oleme võimelised finantsilisi kohustusi täitma,“ ütles Spohr. „Meie esimene prioriteet on aidata perekond, kus võimalik.“