Venekeelne Delfi võttis ühendust Vlada sõprade ja endiste klassikaaslastega, et teada saada, kuidas lennukatastroofi ohver Eestiga seotud oli.

„Vlada ema ja sugulased on Eestist pärit. Vlada käis koolis Peterburis. Kas ta on sündinud Eestis või mitte, seda ma ei tea,“ rääkis vene Delfile hukkunud tüdruku sõber.

„Ma käisin Vladaga samas koolis. Ta on alates esimesest klassist Peterburis õppinud, see on kindel,“ ütles naise endine klassivend.

„Ma tean vaid, et Vlada on Peterburis elanud lapsepõlvest saadik. Me oleme alates esimesest klassist koos õppinud,“ rääkis Vlada teine klassivend. „Ma kuulsin mitu korda, et tal on sidemeid Eestiga. Vlada ema on Eestist pärit, neil on Kohtla-Järvel sugulased. Nii palju tean, et Vlada sündis Eestis ja siis nad kolisid siia,“ rääkis naise klassivend.

Vlada elas ja töötas Peterburis, ta oli Vene kodanik.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov ütles Delfile mõni tund pärast lennukatastroofi, et esialgsetel andmetel polnud lennukis Eesti kodanikke ega Eesti elanikke. Täna hommikul kinnitas Sudakov, et ministeeriumi andmetel Vlada Eestis ei elanud. Seda, kas naine on Eestis sündinud, ministeerium ei kommenteerinud.