Tulevikus ei tohiks enam kunagi ühtki pilooti lennu ajal üksi kokpitti jätta, teatas Saksa lennundusmajanduse liidu (BDL) tegevjuht Matthias von Randow neljapäeva õhtul Saksa uudisteagentuurile DPA. Von Randow' sõnul arutatakse uut kaheinimesereeglit Saksa lennundusametiga. Lennufirmad tahavad uue reegli seejärel viivitamatult kasutusele võtta. Seda teatasid näiteks Air Berlin ja Condor, vahendab Süddeutsche Zeitung.

Lufthansa juht Carsten Spohr ütles õhtul telekanali ARD saates „Tagesthemen“, et koos teiste suurte Saksa lennufirmadega on otsustatud võimudega arutada, kas on võimalik lühiajaliselt tarvitusele võtta meetmeid ohutuse edasiseks parandamiseks.

Lisaks Saksa lennufirmadele teatasid ka näiteks Easyjet, Norwegian ja Air Canada niinimetatud „neljasilmareegli“ kehtestamisest kokpitis.

Lufthansa tütarfirmas Germanwingsis valitses pärast tahtlikku surmalendu uskumatus ja õudus. „Me oleme kõik täielikus šokis,“ ütles Germanwingsi juht Thomas Winkelmann telekanali ZDF saates „Heute Journal“. Tehakse kõik, et sellist sündmust mitte kunagi enam ei toimuks. Kokpitireeglite karmistamise kohta ütles Winkelmann aga: „Mul tekib küsimus, et kui üks inimene tahab sellise energiaga kuritegu toime panna, kas siis on võimalik seda vältida, kui näiteks mõni lennusaatja kokpitis on.“