Raport koostati märtsis Briti armee kindralstaabi ülema, kindral Sir Nick Carteri juhtimisel, teatas The Times. Usutavasti põhineb raport Ukrainas toimunud õppusel, vahendab Press Association.

„Briti armee vaatab regulaarselt üle potentsiaalsed stsenaariumid, et parandada oma valmisolekut kaitsta nii Ühendkuningriigi mõjukust kui ka meie rahvast,“ ütles armee pressiesindaja.

Raportis soovitatakse teha sõdurid teadlikumaks manipuleerivate internetitaktikate kohta, mida kasutatakse näiteks Facebookis ja Twitteris, ning selle kohta, et elektroonilised seadmed tuleks õppuste ajaks koju jätta.

Raportis „Insights to „Training Smarter“ Against a Hybrid Adversary“ („Pilguheit „nutikamale väljaõppele“ hübriidvastase vastu“) tehakse järeldus, et üks Venemaa eesmärke Ukrainas oli harjutada uusi sõjapidamismeetodeid ning katsetada moodsaid ja keelatud relvi, teatas The Times.

Selles kirjeldatakse, kuidas Suurbritannia saaks võidelda Venemaa uue elektroonilise sõja, droonide, propaganda ja suurtükiväe hübriidstrateegia vastu.

Suurbritannia saab Eestisse paigutatava NATO mitmerahvuselise pataljoni juhtriigiks.