Ukraina arstid teatasid väljaandele, et neid sunnitakse töötama relva ähvardusel "revolutsiooni hüvanguks", vahendab BNS.

Riigi suuruselt teise linna Benghazi haiglas üldarstina töötava Mõhhailo Firteli sõnul on sellesse haiglasse viimase päeva jooksul lakkamatult toodud haavatuid ja tapetuid, surnukuurid on pilgeni täis.

Žõtomõrist pärit mehe sõnul teatasid sõjaväevormis mehed läinud laupäeva õhtul, et linn on opositsiooni päralt. "Kuna haavatuid oli väga palju, öeldi meile, et vahetust ei tule. Nad saadeti mobiilsetesse meditsiinipunktidesse, mis on organiseeritud linna kõigis koolides. Me ei tea, mis meie kolleegidest saanud on, nendega ei saa ühendust. Pole välistatud, et nad töötavad kuulirahe all," ütles doktor Firtel.

Tema sõnul rääkisid automaatidega relvastatud külalised algul viisakalt, kuid lõpuks hoiatasid, et põgeneda üritajad lastakse kohapeal maha. "Enam me haigla territooriumilt lahkuda ei saa. Ustel seisavad püssimehed. Paljudel meie kolleegidel on siin naised ja lapsed, nad istuvad keldrites ja ootavad abi," rääkis doktor väljaandele.

Liibüas töötavad Ukraina diplomaadid ütlesid Komsomolskaja Pravdale, et meedikute ja teiste riigis viibivate Ukraina kodanikega on raske ühendust saada, sest telefoniside ja internet on katkenud. "Olukord on väga pingeline. Meie töötajad ei julge tänavale minna, seal kostavad lakkamatud automaadivalangud ja plahvatused. Saatkonnahoonel ei ole mingit valvet, me peame end ise kaitsma. Me ei saa siit ka lahkuda - riigis napib bensiini, muide, ka toiduga on kitsas," ütles väljaandele üks Ukraina diplomaat.