Ajalehe allikaste kohaselt on 63-aastane Strauss-Kahn ja hotelliteenija Nafissatou Diallo jõudnud kohtuasja lõpetamises üksmeelele. Leht ei osanud täpsustada võimalikku hüvitist, samuti pole lepe veel allkirjastatud, vahendab BNS.

Poolte advokaadid lähevad järgmisel nädalal New Yorgi Bronxi linnaosas kohtuniku juurde, lisas ajaleht.

Eelmise aasta mais Strauss-Kahni vastu esitatud süüdistused sundisid teda IMF-i juhi kohalt tagasi astuma ja tegid lõpu tema väljavaadetele saada Prantsusmaa presidendiks.

Kriminaalasi Strauss-Kahni vastu lagunes koost, sest Diallo valetas Manhattani prokuröridele teatud asjaolude kohta. Diallo algatas seejärel tsiviilhagi, nõudmaks kahjutasu.

Prantsuse prokurörid on samuti algatanud eraldi kriminaalasja seoses Strauss-Kahni väidetava osalusega rahvusvahelises prostitutsioonivõrgustikus, Prantsuse kohus lükkas asja otsustamise edasi 19. detsembrile.

Oktoobri alguses loobus Lille'i prokuratuur Strauss-Kahni süüdistamisest ühes Washingtoni hotellis toimunud grupivägistamises, sest augustis kirjutas väidetav ohver Prantsuse politseile ja teatas, et seksuaalvahekord toimus tema nõusolekul, vägistamist ei olnud ja ta loobub süüdistusest.