„Me võime kinnitada, et küsimused saadi eelmisel nädalal. Valmistatakse ette vastuseid,“ öeldi prokuratuuri pressiteenistusest BNSile.

EP delegatsioon uuris Leedut aprilli lõpul külastades kahtlusi CIA salavangla võimalikust tegutsemisest riigis ja teatas, et tal on täiendavaid küsimusi Leedu prokuröridele. Nende sõnul Leedus terrorismis kahtlustatavaid ebaseaduslikult ei hoitud.

Europarlamendi raportöör Hélène Flautre osutas toona, et prokuratuuri seisukoht pole täielikult kooskõlas Leedu enda parlamendiuurimise tulemustega.

Pärast parlamendiuurimist 2009. aasta lõpus algatasid Leedu prokurörid võimalike salavanglate osas juurdluse, kuid lõpetasid selle mullu jaanuaris. Prokurör Mindaugas Dūda ütles, et Vilniuse lähedal asuvate hoonete vanglana kasutamise tõestamiseks ei ole piisavalt tõendeid.

Parlamendijuurdlus tegi ühtlasi kindlaks, et CIAga seotud lennukid sisenesid ajavahemikus 2003–2006 mitmel korral Leedu õhuruumi. Kuid uurimine ei suutnud tõestada, et terrorismis kahtlustatavaid Leedusse toodi.

Leedu tipp-poliitikud on öelnud, et kuna USA keeldub andmast mis tahes infot, mis oleks seotud CIA salavanglate võimaliku tegutsemisega, siis on Leedu omalt poolt teinud kõik, mis oli tema võimuses.