Ukraina võitleb täna rahu eest kogu Euroopas, meie kõigi eest. Kui terroristlikku riiki, mis paneb toime agressiooni oma naabri vastu, ei peatata, võib agressioon Euroopas ja kaugemalgi laieneda,“ ütles Grybauskaitė Leedu ringhäälingu LRT raadiole Leedu Delfi vahendusel.

Grybauskaitė sõnul vajab Ukraina igakülgset toetust.

„Nii poliitiline, ärialane, humanitaarne kui ka sõjaline toetus on vajalik, et see maa, tema elanikud, kes valisid demokraatliku tee, kes eelistasid ise oma riiki valitseda, kes otsustasid, millises suunas nende riik peab liikuma – see tähendab Euroopa suunas – et nad ei peaks seda tegema surve all, ilma sõjalise sekkumiseta, ilma agressioonita,“ ütles Grybauskaitė.

Leedu president rõhutas, et Ukrainal ei tule võidelda mitte ainult sõjalise rünnaku, vaid ka majandusliku ja informatsioonilise agressiooni ning korruptiivse äraostmisega Ukraina vastu.

„Leedu, nagu teised Euroopa riigid, mõistab, et rahu eest tuleb võidelda, rahu tuleb kaitsta, sõltumatus ja suveräänsus on puutumatud, igal rahval on õigus omada oma riigile ja keegi ei või neile dikteerida – väikesele või suurele riigile – keegi ei või dikteerida, kuidas ta peab elama. Nii et seda peame me kõik selgelt ütlema praegusele Kremlile, praeguse Venemaa juhtkonnale, et sellisele tegevusele läbi sõrmede vaatamist ei tule kunagi,“ ütles Grybauskaitė.