„Täna näeme me, et Euroopasse on tekkinud rindejoon vabaduse ja vangistuse, vale ja tõe vahele. See rindejoon on kahjuks märgistatud verega. Ilmneb, et ka 21. sajandil tuleb vabaduse eest võidelda, teda tuleb kaitsta iga päev. Täna ei võitle Ukraina mitte ainult oma sõltumatuse eest, ta võitleb rahu eest Euroopas. Seetõttu on meist igaühe kohus aidata iga maad, kes võitleb kiskjalike ja agressiivsete naabritega, kelle käed on juba verised. Meie jaoks on väga tähtis, et iga rahvas, kes on valinud vabaduse tee, saaks toetust,“ ütles Grybauskaitė õpetajate foorumil, vahendab Leedu Delfi.

„Ukrainlased valisid Euroopa tee, vabaduse tee – seda tegi rahvas ise, kinnitades oma otsust nii valimistel kui ka valitsuse moodustamisel. Kahjuks on välja ilmunud sellised, kes ei taha, et Euroopa jääks vabaks, et tema koosseisu kuuluksid sõltumatud riigid. Välja on ilmunud sellised naabrid, kes püüavad verevalamist kartmata takistada rahvaid sellel teel, mille on valinud nende maade elanikud,“ jätkas Grybauskaitė.

Grybauskaitė sõnul ei tule uhkust tunda mitte ainult selle üle, et meil on õnnestunud vabaneda, vaid ka vabadust kaitsta ja säilitada. Veelgi enam, aidata teistel seda teha.