Klaipėda politsei otsis kogu nädalavahetuse tapmises kahtlustatavat 27-aastast Aidas Paulavičiust. Esmaspäeval kuulutati ta rahvusvaheliselt tagaotsitavaks, vahendab Leedu Delfi.

Politsei teatel on Paulavičius väga ohtlik ja tema käitumist pole võimalik ette ennustada. Klaipėdas tegelevad kõik politseiüksused selle kuriteo uurimisega.

Esmaspäeval polnud Paulavičiust veel leitud. Arvatakse, et ta võis Leedust minema sõita või varjab end mahajäetud talus.

Elanikke on hoiatatud, et nad ei astuks kontakti mehega, kes meenutab Paulavičiust, ega püüaks mitte mingil juhul teda kinni võtta.

Politsei arvab, et Paulavičius võib püüda hääletades Leedust lahkuda. Ta võib suunduda Saksamaale või Suurbritanniasse, kus on varem elanud.

Hirm Paulavičiuse tegude ees suurenes, kui Leedu-Poola piiril Kybartai tollipunktis leiti Venemaa kodaniku laip paljude torkehaavadega.

Leiti Vene firmale Avtomig kuuluv veok Mercedes 1840 Actros, mille uksed olid suletud. Kohale kutsutud päästjad avasid kabiini ukse ja sellest leiti 1967. aastal sündinud Venemaa kodaniku laip paljude torkehaavadega kätel ja kaelal.

Tragöödia Klaipėdas leidis aset ilmselt neljapäeva õhtul või ööl vastu reedet.

Reedel ei ilmunud 48-aastane Judita Paulavičienė tööle juuksuriärisse. Ta ei vastanud ka telefonile. Kolleegidele meenus, et neljapäeval oli tema juurde tööle tulnud poeg ja tahtnud lasta endal juukseid lõigata, aga sel päeval ei saanud seda teha.

Paulavičienė lahkus töölt koos pojaga. Siis nähti teda viimane kord elusana.

Naist ei saanud kätte ka Inglismaal elav peigmees. Ta hakkas muretsema ja palus Paulavičienė õde naist vaatama minna. Õde leidis eest lukustatud ukse ja uksekellale ei vastatud, mistõttu kutsus õde välja päästjad.

Vannitoast leiti tapetud perenaise laip, millel puudus pea. Korterist olid kadunud arvuti, mobiiltelefon ja kihlasõrmused.

Kohe langes kahtlus Paulavičiusele. Nädala lõpus levitas politsei tema fotosid ja palus inimestel tema asukohast teada anda.

Paulavičienė pidi 31. detsembril abielluma.

6. juulil jäi Paulavičius Berliinis vahele poevargusega. 30. augustist 17. novembrini oli ta kohalikus vanglas ja saadeti siis Leetu.

Paulavičiuse näos on tätoveeringud: kolmnurkne kujund vasaku silma all põsel. Tal on ka uued väikesed tätoveeringud, mis võivad olla kaetud plaastriga. On teada, et pärast tapmist lasi ta reedel endale teha kaks tätoveeringut. Parema silma all on nelja ruudukujuliselt asetatud punkti vahel tähed APOK ning huule juures paremal tilga kujutis.