"Ma leian, et see oli tülgastav vale, mida kasutati infosõja osana. Eesmärgiks oli õigustada tegevust, mida praegu Vene poolel õhutatakse, kui peatatakse meie kaupade vedajaid, pannakse seisma kaubandus," ütles Olekas kolmapäeval usutluses rahvusringhäälingule, vahendab BNS.

"Me peame tegema kõik selleks, et seesugust vastikut valet rohkem ei korrataks ja Leedus ei levitataks," ütles minister ning lubas rakendada täiendavaid meetmeid riigi inforuumi kaitseks.

"Meiegi ministeeriumis on inimesed, kes töötavad inforuumis. Me analüüsime selliseid teateid. Arvan, et võtame tarvitusele täiendavaid meetmeid, sest niimoodi asi jätkuda ei saa. Me peame kaitsma neid inimesi, kes ei saa enam end ise kaitsta, neid, kes andsid elu meie riigi ja iseseisvuse eest. Me peame neid kaitsma," rõhutas Olekas.

PBK näitas 4. oktoobril saates "Inimene ja seadus" intervjuud 1991. aasta jaanuaris Vilniuse teletorni rünnanud üksuse Alfa komandöri Mihhail Golovatoviga. Golovatov ja teised saatekülalised eitasid sõjalise rünnaku asetleidmist.