Leedu ütleb oma noodis, et plaanitava tuumajaama keskkonnamõjude hindamine ei ole lõpule viidud, ning kordab, et ei saa leppida tuumaelektrijaama rajamisega Vilniusest 50 kilomeetri kaugusele, vahendas BNS.

"Valgevene ei viinud keskkonnamõjude hindamist läbi kooskõlas üldkehtivate rahvusvahelise õigusnormidega, ei korraldanud Leedus selle projekti avalikku arutelu, ei pidanud Leeduga kahepoolseid konsultatsioone, nagu seda nõuab Espoo konventsioon," on öeldud Leedu noodis.

Lukašenko käskis sõlmida Venega lepe tuumajaama rajamiseks

Valgevene president Aleksandr Lukašenko kiitis heaks Vene-Valgevene valitsustevahelise leppe projekti tuumaelektrijaama ehitamisest.

Riigipea pressiteenistuse teatel volitas Lukašenko energeetikaminister Aleksandr Ozeretsi lepet Venemaaga allkirjastama.

Valgevenesse tuumaelektrijaama ehitamise lepe ja sellega kaasnevad dokumendid, mis käsitlevad energiasüsteemide paralleelset tööd ja ehituseks laenu andmist, peaksid saama allkirjastatud teisipäeval, kui Minskis toimub Vene-Valgevene Liidu ühendvalitsuse istung.

Valgevene loodab saada Venemaalt tuumajaama ehituseks 9 miljardi dollari suurust krediiti, mis kataks ka jaama infrastruktuuri rajamise kulud.