Le Pen maalis Prantsusmaa tulevikust sünge pildi. Euroopa Liidu orjastatud ja kogu prantslaslikkuse kaotanud maa riskib identiteedi kaotamisega, kui praegune poliitiline status quo säilib, vahendab Associated Press.

„Me oleme ristteel … Need valimised on tsivilisatsiooni valimine,“ ütles Le Pen, küsides, kas tema kolmel lapsel ja teistel noortel kodanikel jäävad alles praeguse põlvkonna õigused ja kultuurilised teeviidad. „Kas nad üldse räägivad meie prantsuse keelt?“

Le Pen kutsus Prantsusmaa valijaid vasakul ja paremal üles endaga liituma, öeldes: „Teil on koht meie kõrval.“

Kõne meenutas Le Peni isa, Rahvusrinde karmikäelise asutaja Jean-Marie Le Peni väljaütlemisi. Sai selgeks, et Le Pen seeniori sisserände- ja moslemite vastane sõnum on endiselt peamine müügiargument.

„Me ei taha elada islamifundamentalismi valitsemise või ohu all. Nad tahavad meile peale suruda soolise diskrimineerimise avalikes kohtades, olgu siis kogu keha katmisega või mitte, palveruumid töökohal, palved tänavatel, tohutud mošeed … või naiste allutamise,“ ütles Le Pen.

Hinnanguliselt 5000 inimest amfiteatris ja suurte ekraanide ees avaldasid poolehoidu ja skandeerisid: „On est chez nous“ („Me oleme meie juures“).

Le Pen kordas oma 144 lubadust, mille on lubanud valituks osutudes täita. Muu hulgas on plaanis Prantsusmaa Euroopa Liidust välja viia, taastada piirikontroll ja võtta taas kasutusele Prantsuse frank.

Hüüdlause „Au nom du peuple“ („Rahva nimel“) saatel lubab Le Pen veel referendumeid kõige üle, mis kogub vähemalt 500 000 allkirja, ning prantsuse rahva esikohale asetamist.

Euroopa Liit on Le Peni sõnul läbikukkumine.

„See pole hoidnud ühtki oma lubadust eriti jõukuse ja julgeoleku mõttes,“ ütles Le Pen.

Valituks osutumise korral kavatseb Le Pen korraldada referendumi Euroopa Liitu jäämise üle kuue kuu jooksul. Le Pen ennustas, et teised riigid järgivad seda eeskuju.

Lisaks Euroopa Liidule tahab Le Pen Prantsusmaa välja juhtida ka NATO ühendatud väejuhatusest, teha lõpu ebaseaduslikule sisserändele ja vähendada sisserände 10 000 inimeseni aastas.

Kellelegi, kes elab Prantsusmaal ebaseaduslikult, ei antaks Le Peni sõnul elamisluba ega lubata saada Prantsusmaa kodakondsust.

Prantsusmaal süüdi mõistetud välismaalastest kurjategijatele korraldaks Le Pen karistuse kandmise kodumaal.