„Vene õhurünnakud ei lakka, kuni terroristlike organisatsioonide Islamiriik ja Jabhat al-Nusra tõelise lüüasaamiseni,“ ütles Lavrov Omaanis Interfaxi ja AFP vahendusel. „Ja ma ei näe, miks need õhurünnakud lõppema peaksid.“

Lavrov nimetas Vene õhurünnakute peatamise tingimuseks salakaubavedamise lõppemise Türgi-Süüria piiril.

Venemaa intensiivne pommitamine Süüria režiimi vägede toetuseks on ähvardanud sel nädalal Šveitsis alanud kõrgetasemelised rahuläbirääkimised nurjata.

Süüria opositsiooni kõrge läbirääkimiste komitee on väljendanud tõsist pahameelt valitsusvägede Vene lennukite toetusel jätkuva pealetungi üle ning kutsunud üles õhurünnakuid tsiviilelanikkonna vastu peatama.

Lavrov mõistis hukka Süüria opositsiooni delegatsiooni „kapriissed inimesed“, öeldes, et viimased hakkavad esitama eeltingimusi, milles pole varem kokku lepitud, vahendas RIA Novosti.

Opositsiooni delegatsiooni nõudmistel pole Lavrovi sõnul midagi tegemist Genfi kommünikee, Viini dokumentide ja ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni peamiste põhimõtetega, teatas Lavrov Süüria rahuprotsessi põhilistele dokumentidele viidates.

„Ma arvan, et kui oodatakse, et eeltingimused ultimaatumite vormis aitavad lahendada probleeme, on see lühinägelik ja tulutu poliitika,“ ütles Lavrov.