"Meil ei ole absoluutselt mingit kavatsust või huve Ukraina riigipiire ületada. Me ainult väga tahame, et töö oleks kollektiivne ning et need skandaalsed korrarikkumised, mida lääneriigid üritavad kalevi alla panna ja kujutada olukorda soodsates toonides, lõpetataks ning et nad tunnetaksid oma vastutust," ütles Lavrov usutluses riiklikule telekanalile Rossija 1.

Lavrov toonitas, et sellegipoolest on Venemaa valmis tegema "kõik", et kaitsa seal elavate Vene kodanike ja vene keelt kõnelevate inimeste õigusi.

Eile õhtul helistas aga Venemaa president Vladimir Putin Ühendriikide presidendile Barack Obamale, et arutada Ukraina kriisi võimalikke lahendusi.

Obama pani ette, et Venemaa koostaks konkreetse vastuse, kuidas Ukraina kriis diplomaatiliste vahenditega lahendada. Umbes tund aega kestnud telefonikõne käigus pani Obama Putinile südamele, et Venemaa väldiks sõjaväe kogumist Ukraina piiride lähistele.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles reedel Julgeolunõukogus, et Venemaa president Vladimir Putin kinnitas talle samuti, et Venemaal ei ole "mingit kavatsust" tungida üle piiri Ida- või Lõuna-Ukrainasse.

Sealjuures kutsus Ban üles jätkuvalt leidma kriisile diplomaatilist lahendust.

ÜRO peaassamblee kiitis neljapäeval heaks lääneriikide toetatud resolutsiooni, milles kuulutati Krimmi Ukrainast eraldumise referendum õigustühiseks ning ei tunnustatud poolsaare annekteerimist Venemaa Föderatsiooni poolt.

Mittesiduva resolutsiooni poole hääletas 193-liikmelisel peaassambleel sada riiki, 11 oli vastu, 58 jäi erapooletuks ja 20 jättis hääletamata.

„Ma olen hääletusega väga rahul... ülekaalukas enamus maailma riikidest toetas seda resolutsiooni,“ ütles Ukraina välisminister Andri Deštšõtsja.